TERUG

Algemeen

Ajax vertrok naar de Arena, Park de Meer werd gebouwd, maar VVGA bleef wat  het was: een bloeiende tennis- en voetbalvereniging met ongeveer 800 senior- en  juniorleden! VVGA heeft zes gravelbanen (met verlichting) en één voetbalveld.  Vanaf het terras en uit ons mooie nieuwe clubhuis (2008) kijkt u uit over de  banen.

Bij VVGA tennissen recreanten, maar ook in de competitie doen we op redelijk  hoog niveau mee: twee zaterdagteams spelen hoofdklasse. VVGA staat vooral bekend  om de gezelligheid: het Open Toernooi is al 25 jaar heel populair. Op het  voetbalveld speelden vroeger regelmatig Ajax-elftallen. De grasmat ligt er  ongekend goed bij. De zaterdag- en zondagelftallen en de tennissers ontmoeten  elkaar op het terras.

Deze website is bedoeld voor leden van de vereniging en aspirant-leden. Ook  is hier informatie te vinden voor de deelnemers aan het Open Toernooi. En  natuurlijk voor (potentiële) sponsors en andere geïnteresseerden.

En dan nog even dit: VVGA werd in 1913 opgericht als Voetbal Vereniging  Gemeente Ambtenaren. Dit werd later omgedoopt naar Vereniging Voor Gemeente  Ambtenaren. In 2013 vierden we ons honderdjarig bestaan!!!


VVGA tennis

De tennisafdeling van VVGA is opgericht in 1927 en heeft circa. 700 leden.
Het tennispark bestaat uit 6 banen, een mini-tennisbaan en een oefenmuur.


Het tennisseizoen

Het tennisseizoen begint op 1 april en duurt tot 1 oktober.
De banen zijn op werkdagen open van 9.00 tot 23.00 uur. In het weekend en op feestdagen van 9.00 tot 21.00 uur. In oktober (en soms november) kan overdag gespeeld worden (tot 15.30 uur), tot de eerste nachtvorst.


Speeltijden


Dit zijn de op dit moment vastgestelde speeltijden. Het bestuur behoudt zich het recht voor tijdens het seizoen wijzigingen in dit schema aan te brengen.

Maandag tot en met vrijdag:

 

ochtend 

middag

avond

avond 

   9.00 - 15.00  15.00 - 18.00  18.00 - 20.00  20.00 - 23.00
Baan 1  senioren  jeugd  jeugd/senioren  senioren
Baan 2   les/senioren  les/jeugd  les/senioren  les/senioren
Baan 3  les/senioren  les/jeugd  les/senioren  les/senioren
Baan 4  senioren  jeugd  jeugd/senioren  senioren
Baan 5  jeugd/senioren  jeugd/senioren  jeugd/senioren  senioren
Baan 6   jeugd/senioren  jeugd/senioren  jeugd/senioren  senioren

 

In het weekend:

 

ochtend

 middag

avond

  9.00 - 15.00  15.00 - 18.00  18.00 - 21.00 
 Baan 1  jeugd/senioren  jeugd/senioren  jeugd/senioren
 Baan 2  les/senioren  senioren  senioren
 Baan 3  les/senioren  senioren  senioren
 Baan 4  jeugd/senioren  jeugd/senioren  jeugd/senioren 
 Baan 5  jeugd/senioren  jeugd/senioren  jeugd/senioren 
 Baan 6  jeugd/senioren  jeugd/senioren  jeugd/senioren 

Toelichting:

 • Jeugd/senioren: jeugd en senioren hebben dezelfde afschrijvingsrechten
 • Jeugd: jeugd heeft voorkeursrecht
 • Senioren: senioren hebben voorkeursrecht
 • Als jeugd en senioren samen afschrijven gelden ze als jeugd op seniortijden en als senior op jeugdtijden.
 • 's Avonds van 18.00 tot 20.00 uur kan jeugd vanaf 10 jaar samen met senioren spelen.  Vanaf 20.00 moeten deze combinaties de banen verlaten (uitzondering: er zijn geen anderen die willen spelen.
 • Les/jeugd of Les/senioren: als er geen les is dan heeft of jeugd voorrang of senioren voorrang bij afschrijving.
 • Doordeweeks is er tot 21.00 uur les; op zaterdag is er tot 12.00 uur les.
 • Alle tijden gelden op normale speeldagen, dus competitie, clubkampioenschappen, toernooien en andere evenementen uitgezonderd.

Uitzonderingen:

 • Op woensdagmiddag van 13.00 - 18.00 zijn alle banen voor de jeugd gereserveerd.
 • Jeugdcompetitie op woensdag en op vrijdag. Na afloop van de jeugdcompetitiewedstrijden geldt het normale schema.
 • Woensdagavond is Tossavond of Recreantencompetitie; jeugdleden vanaf 15 jaar kunnen meetossen tot 21.00 uur.
 • Juniorleden die meedoen in de seniorencompetitie hebben dispensatie om ?s avonds te kunnen spelen, dit staat op de pasjes vermeld.
 • Competitie: als er competitie is dan vervalt het schema. Na afloop van de competitiewedstrijden geldt het normale schema, zie de jaarkalender voor specifieke tijden per competitiedag.
 • Op zon- en feestdagen sluit het park om 21.00 uur tenzij er een evenement is (zie jaarkalender). Op 4 mei is het park vanaf 18.00 uur gesloten vanwege de Dodenherdenking.


Baanregels

 • Elke tennisser is verplicht op de baan tenniskleding, een trainingspak of een joggingpak te dragen.
 • De banen mogen alleen betreden worden met tennisschoenen waarvan het profiel van de zolen de toplaag van de banen niet kan beschadigen.
 • Elk lid dat wil spelen, is verplicht te reserveren met zijn/haar geldige KNLTB-pasje via het reserveringssysteem in de hal.
 • Een introducé mag alleen van de banen gebruik maken als deze met een introducépasje heeft gereserveerd. Ook voor de introducé gelden alle baanreglementen.
 • Een enkelspel (2 personen) duurt 30 minuten; een dubbelspel (3 of 4 personen) 45 minuten. Als je niet wordt afgelost, mag je doorspelen.
 • Bij onderbreking van de speeltijd door weers- of andere omstandigheden, en als de gereserveerde speeltijd is verlopen hoor je opnieuw aansluitend te reserveren.
 • Als je les hebt, kun je niet alvast een andere baan reserveren voor een later tijdstip. Dit kan pas zodra je tennisles is be?indigd.
 • Na het spelen veeg je de baan, zie de instructies aan het hek.
 • De verlichting gaat op doordeweekse dagen om 23.00 uur en in het weekend om 21.00 uit, gelieve vóór die tijd te vegen.
 • Op het speeltijdenschema staat aangegeven welke banen zijn gereserveerd voor de trainers, jeugd en/of senioren.
 • 's Avonds tot 20.00 uur kan jeugd vanaf 10 jaar samen met senioren spelen. Vanaf 20.00 moeten deze combinaties de banen verlaten (uitzondering: er zijn geen anderen die willen spelen).


Slepen

Als je getennist hebt, moet je de baan slepen. Bij iedere baan hangt een sleepinstructie. Als je die opvolgt, zorg je dat het gravel blijft waar het hoort: op de baan. Een natte baan nooit slepen! De groundsman zet, als de banen niet gesleept mogen worden, de sleepnetten rechtop tegen het hek.


Sproeien

Het sproeien gaat automatisch. Let op de sproeitijden, sleep eerst en verlaat dan op tijd de baan.


Tenniskleding

We gaan niet zover als de All England Club: op Wimbledon mogen de spelers uitsluitend verschijnen in 'dominantly white' tenniskleding. Maar we vragen je wel om je kleding aan te passen aan de sport die je beoefent. Let ook op je tennisschoenen: met verkeerde schoenen maak je de ondergrond kapot!

TERUG TOP

Adres
Wembleylaan 5
1098 WG Amsterdam
tel. 020-4688750
info@vvga.nl
Informatie over
Tennis
Voetbal
Bridge
   Fans van VVGA
   VVGA Open Toernooi
   Twitter
© Copyright 2014 Tennisvereniging VVGA Amsterdam

Ogenblik a.u.b. ...